Bovenzijde

  • Ingegroeide nagel

    Bij een ingegroeide nagel groeit het puntje van de zijkant van de teennagel in het omliggende nagelbed/-wal. Meestal ontstaat een ingegroeide nagel aan de grote teen. Doordat de nagel in de huid druk, ontstaat er een klein wondje wat kan gaan ontsteken. Tevens kan er na lange tijd 'wild vlees' ontstaan. Onze podotherapeuten kunnen hierbij verlichting bieden, door de druk van de nagel te doen afnemen. Eventueel kan er gebruik worden gemaakt van een nagelbeugel om terugkerende klachten te voorkomen.

  • Hallux valgus / bunion (exostose)

    Een hallux valgus is de scheefstand van de grote teen. Vaak gaat dit gepaard met een knobbel aan het gewricht van de grote teen en pijn klachten in- en rondom het gewricht. Deze hallux valgus klachten kunnen erfelijk zijn of veroorzaakt worden door het dragen van te smal en krap schoeisel.

  • Artrose MTP I

    Op lange termijn kan een standsverandering of overbelasting zorgen voor slijtage van het kraakbeen in het grote teengewricht (MTP I). Dit wordt artrose genoemd. Veelal zijn de klachten beperkte bewegingsmogelijkheden van het grote teengewricht, wat pijnklachten geeft bij afwikkelen van de voet.

  • Klauw-/hamertenen

    Bij klauw- of hamertenen zijn één of meerdere tenen vergroeid tot een kromme stand. Het topje van de teen wijst naar beneden toe en het uiteinde van de teen kan dan de grond raken. Klauw- of hamertenen hoeven niet gepaard te gaan met (pijn)klachten, echter ontstaan er vaak door de standsafwijking van de tenen eeltplekken en likdoorns op en/of tussen de tenen.
  • Mortonse neuralgie

    Mortonse neuralgie is een beknelling van de zenuw(en) tussen de middenvoetsbeentjes. Hierdoor kan er een doof/tintelend gevoel ontstaan in de voorvoet, met soms uitstralende pijn naar de tenen en/of enkel. In de meeste gevallen spelen schoenen in relatie tot de voetstand een belangrijke rol in het optreden van (pijn)klachten.
  • Marsfractuur

    Een breuk of scheurtje in één van de middenvoetsbeentjes door overbelasting. Het scheurtje ontstaat plotseling en heeft vaak geen duidelijke oorzaak. Deze klacht onstaat vaak bij het lopen van lange afstanden, oftewel het lopen van marsen; vandaar de naam marsfractuur.

  • Spierklachten

    Door veel fysieke activiteiten kunnen de spieren overbelast raken en klachten geven. Door toename in activiteit, foutief schoeisel, verandering in voetstand kunnen er spierklachten in de voet, onderbeen en bovenbeen ontstaan. Dit zal een brandend, trekkend of stekend gevoel geven en zal in de loop van de dag toenemen. Veel geziene spierklachten boven op de voet ontstaan in de M. extensor digitorum, M. extensor hallucis en/of M. tibialis anterior.

Gratis voetcheck

Gratis voetcheck Combinatie podotherapeut en fysiotherapeut Twijfelt u of wij iets voor u...

Blog - Hormonen en podotherapie

Puberteit De meest voorkomende klacht, getriggerd door hormonen bij pubers, zijn zweetvoeten....

Blog - Beenlengteverschil

Heeft u het gevoel dat u scheef staat? Dat u niet helemaal in balans staat? Ziet u dat u geen...

Blog - Wandelschoenen

Podotherapeuten krijgen vaak vragen over wandelschoenen; waar moet ik op letten bij het kopen...

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.