Kinderen

De kindervoet kan niet vergeleken worden met de voet van een volwassene, kindervoetjes maken immers een snelle ontwikkeling door. De voet verandert voortdurend in de jonge kinderjaren. Kleine kinderen hebben vaak platvoetjes. Rond de leeftijd van 6-8 jaar zullen de benen en de voeten recht moeten staan. Rond deze leeftijd ontwikkelen de platvoetjes zich ook tot een normale voetboog. Tot de leeftijd van 8 jaar is er ook geen reden tot bezorgdheid, mocht de voetstand niet overeenkomen met wat voor die leeftijd gebruikelijk is.

Het is van belang de voetjes van uw kind regelmatig in de gaten te houden. Lopen is voor kinderen de beste voettraining die er is en ook binnenshuis op blote voeten lopen en/of spelen is goed voor de ontwikkeling van de kindervoet.

Wil of kan u kind echter niet lang lopen, klaagt hij/zij over pijn aan de voeten/benen, of is er sprake van een afwijkende (teen)stand, neem dan voor advies contact op met de podotherapeut. Ook bij twijfel over het looppatroon, te snelle of afwijkende slijtage van schoenen en (regelmatig) ingroeien of ontstekingen aan teennagels kunt u met uw kind bij de podotherapeut terecht. Met goede voorlichting, advies en/of behandeling kunnen veel klachten verholpen worden.

Foot-vision podotherapie is aangesloten bij de onderstaande multidisciplinaire kinderteams:

Blog - Carnaval

Pijnvrij hossen tijdens carnaval?! Jaarlijks zien wij mensen waarbij tijdens of na carnaval...

Gratis voetencheck

Combinatie podotherapeut en fysiotherapeut. Twijfelt u of wij iets voor u kunnen betekenen?...

Hielpijn

Klachten aan de hiel komen wij dagelijks tegen in de praktijk....

Blessures

Sporten is naast gezond ook leuk! Maar last van uw voet, enkel of knie? Onze podotherapeuten...

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.