Sport

Sporten is naast gezond ook leuk! Maar last van uw voet, enkel of knie? Onze podotherapeuten weten raad.

Naar schatting telt Nederland ongeveer vijf miljoen amateur- en professionele sporters. Veel van hen ondervinden vroeg of laat klachten aan voeten en/of enkels waardoor zij korte of langere tijd niet of minder kunnen sporten. Tijdens sport ontstaat er een andere belasting op de voeten en de rest van het lichaam, dan bij het dagelijkse doen en laten. Wij zijn gespecialiseerd in het voorkomen, herkennen en behandelen van klachten bij sporters van elk niveau met als doel de kwaliteit van het sporten te verbeteren. Bij het onderzoek en de (preventieve) behandeling richten wij ons vooral op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid voor zover deze van invloed (kunnen) zijn op het ontstaan van sportblessures.

Vanuit dit oogpunt proberen wij samen met u te zoeken naar een geschikte oplossing voor uw pijnklachten, zodat u uw favoriete sport kunt blijven uitoefenen! Dit kan met een sport specifiek schoenadvies, maar ook met een aanpassing aan uw sportschoen. Daarnaast werken wij samen met een aantal partners om u zo snel mogelijk weer fit te krijgen voor die belangrijke wedstrijd!

Video-analyse

Op onze hoofdlocatie in Maasbracht beschikken we over een high-speed videocamera. Hiermee is het mogelijk uw looppatroon vast te leggen en frame voor frame af te spelen, zodat we een nog beter beeld krijgen van uw afwikkeling. Uitermate geschikt voor het vergelijken van verschillende hardloopschoenen!

Drukmeet-analyse

Tevens hebben wij op onze locatie in Maasbracht de mogelijkheid om een drukmeet analyse te maken. Hiermee is het mogelijk uw looppatroon te vergelijken met en zonder schoeisel. Maar ook het effect van verschillende hardloopschoenen te vergelijken of eventueel een zooltherapie.

Gratis voetcheck

Gratis voetcheck Combinatie podotherapeut en fysiotherapeut Twijfelt u of wij iets voor u...

Blog - Hormonen en podotherapie

Puberteit De meest voorkomende klacht, getriggerd door hormonen bij pubers, zijn zweetvoeten....

Blog - Beenlengteverschil

Heeft u het gevoel dat u scheef staat? Dat u niet helemaal in balans staat? Ziet u dat u geen...

Blog - Wandelschoenen

Podotherapeuten krijgen vaak vragen over wandelschoenen; waar moet ik op letten bij het kopen...

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.