Onze werkwijze

Onderzoek

Bij het eerste bezoek aan de podotherapeut probeert deze door middel van een vraaggesprek (anamnese) en onderzoek de aard en de oorzaak van de klacht te achterhalen. Dit onderzoek is uit de volgende onderdelen opgebouwd:

Inspectie

Er wordt gekeken naar de houding, met speciale aandacht voor de voeten. Tevens wordt een afdruk (blauwdruk) van de voeten gemaakt, waarbij wordt gekeken naar de aanwezigheid van verhoogde druk onder de voet.

Palpatie

Bij de palpatie wordt de pijnklacht opgezocht. De podotherapeut probeert middels voelen, drukken en/of duwen de locatie en de aard van de klacht vast te stellen.

Functieonderzoek

De bewegingsmogelijkheden van de voet worden nagekeken en de kracht van de spieren kan worden getest.

Ganganalyse

De podotherapeut bekijkt de afwikkeling van de voet tijdens het lopen.

Schoeninspectie

De (sport)schoenen worden nagekeken. Er wordt gelet op lengte, breedte, sluiting, stevigheid en slijtage. De slijtage van de zool kan vaak gekoppeld worden aan het looppatroon.

Echografie

Met behulp van echo-apparatuur is het mogelijk om beeldopnamen te maken van onder andere spieren en pezen in de voet. Hiermee kunnen we eventuele weefselschade, spierscheuringen of verkalkingen (bijvoorbeeld hielspoor) in beeld brengen.

Echografie is beschikbaar op locaties Maasbracht en Echt. 

Video-analyse

Op onze locatie in Herten beschikken we over een high-speed videocamera. Hiermee is het mogelijk uw looppatroon vast te leggen en frame voor frame af te spelen, zodat we een nog beter beeld krijgen van uw afwikkeling. Uitermate geschikt voor hardlopers en het vergelijken van verschillende hardloopschoenen!
 

Het onderzoek kan uitgebreid worden met knie-, heup-, en/of rugonderzoek, afhankelijk van de klachten. Tenslotte wordt, in overleg met u, de best mogelijke behandelmethode gekozen.

 

Gratis voetencheck

Gratis voetencheck Combinatie podotherapeut en fysiotherapeut Twijfelt u of wij iets voor...

Blog - Hormonen en podotherapie

Puberteit De meest voorkomende klacht, getriggerd door hormonen bij pubers, zijn zweetvoeten....

Blog - Beenlengteverschil

Heeft u het gevoel dat u scheef staat? Dat u niet helemaal in balans staat? Ziet u dat u geen...

Blog - Wandelschoenen

Podotherapeuten krijgen vaak vragen over wandelschoenen; waar moet ik op letten bij het kopen...

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.