Onze werkwijze

Onderzoek

Bij het eerste bezoek aan de podotherapeut probeert deze door middel van een vraaggesprek (anamnese) en onderzoek de aard en de oorzaak van de klacht te achterhalen. Dit onderzoek is uit de volgende onderdelen opgebouwd:

Inspectie

Er wordt gekeken naar de houding, met speciale aandacht voor de voeten. Tevens wordt een afdruk (blauwdruk) van de voeten gemaakt, waarbij wordt gekeken naar de aanwezigheid van verhoogde druk onder de voet.

Palpatie

Bij de palpatie wordt de pijnklacht opgezocht. De podotherapeut probeert middels voelen, drukken en/of duwen de locatie en de aard van de klacht vast te stellen.

Functieonderzoek

De bewegingsmogelijkheden van de voet worden nagekeken en de kracht van de spieren kan worden getest.

Ganganalyse

De podotherapeut bekijkt de afwikkeling van de voet tijdens het lopen.

Schoeninspectie

De (sport)schoenen worden nagekeken. Er wordt gelet op lengte, breedte, sluiting, stevigheid en slijtage. De slijtage van de zool kan vaak gekoppeld worden aan het looppatroon.

Echografie

Met behulp van echo-apparatuur is het mogelijk om beeldopnamen te maken van onder andere spieren en pezen in de voet. Hiermee kunnen we eventuele weefselschade, spierscheuringen of verkalkingen (bijvoorbeeld hielspoor) in beeld brengen.

* Echografie is beschikbaar op locaties Maasbracht en Echt. Op onze andere locaties kan de fysiotherapeut een echo maken.

Video-analyse

Op onze hoofdlocatie in Maasbracht beschikken we over een high-speed videocamera. Hiermee is het mogelijk uw looppatroon vast te leggen en frame voor frame af te spelen, zodat we een nog beter beeld krijgen van uw afwikkeling. Uitermate geschikt voor het vergelijken van verschillende hardloopschoenen!
 

Het onderzoek kan uitgebreid worden met knie-, heup-, en/of rugonderzoek, afhankelijk van de klachten. Tenslotte wordt, in overleg met u, de best mogelijke behandelmethode gekozen.

 

Gratis voetencheck

Combinatie podotherapeut en fysiotherapeut. Twijfelt u of wij iets voor u kunnen betekenen?...

Hielpijn

Klachten aan de hiel komen wij dagelijks tegen in de praktijk....

Blessures

Sporten is naast gezond ook leuk! Maar last van uw voet, enkel of knie? Onze podotherapeuten...

Diabetes

Bij Diabetes Mellitus kunnen er veranderingen optreden in (de werking van) uw lichaam. Wij...

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.