Lichaam

 • Rugklachten

  Klachten in de rug kunnen voortkomen uit een foutieve voetstand en/of beenlengteverschil. Voor meer informatie klik hier.

 • Hamstrings

  Als gevolg van een foutieve standsafwijking kan er langdurig een verkeerde rek op de hamstrings ontstaan. Dit kan lijden tot overbelasting van de hamstrings.
 • Kuitspieren

  Als gevolg van een foutieve standsafwijking kan er langdurig een verkeerde rek op de kuitspieren ontstaan. Dit kan lijden tot overbelasting van de kuitspieren of een verkorting van de kuitspieren en achillespees.
 • m. tensor fascia latae

  Aan de zijkant van het bovenbeen loopt van de heup naar de knie de M. tensor fascia latae. Indien deze overbelast wordt, bijvoorbeeld door standsafwijking, dan kan dit zorgen voor heup- of knieklachten.
 • Knieklachten

  Knieklachten worden veelal veroorzaakt door overbelasting van de knie. Overbelasting van de knie kan veroorzaakt worden door standsafwijkingen. Denk hierbij een overmatige rek op de kniebanden of verkeerde compressie in de knie, wat kan resulteren in slijtage van het kraakbeen of de menisci. Klachten zijn bijvoorbeeld artrose, Jumper's Knee of Osgood Schlatter.

 • Heupklachten

  Knieklachten worden veelal veroorzaakt door overbelasting van de heup. Overbelasting van de heup kan veroorzaakt worden door standsafwijkingen.  Mogelijke klachten bij de heup zijn artrose (slijtage) en een 'snapping hip' ('knappende heup'). 
 • m. quadriceps

  De M. quadriceps femoris is de spiergroep die zich aan de voorzijde van het bovenbeen zich bevindt. Deze kunnen overbelast raken als gevolg van een standsafwijking. Buiten klachten in het bovenbeen kunnen zich ook knieklachten vormen.
 • Shin splints

  Shin Splint is een blessure aan het scheenbeen die ontstaat door een overbelasting van de scheenspieren. Dit kan veroorzaakt worden door een toenemende kracht op de spieren of een foutieve belasting, bijvoorbeeld door standsafwijkingen.

Gratis voetcheck

Gratis voetcheck Combinatie podotherapeut en fysiotherapeut Twijfelt u of wij iets voor u...

Blog - Hormonen en podotherapie

Puberteit De meest voorkomende klacht, getriggerd door hormonen bij pubers, zijn zweetvoeten....

Blog - Beenlengteverschil

Heeft u het gevoel dat u scheef staat? Dat u niet helemaal in balans staat? Ziet u dat u geen...

Blog - Wandelschoenen

Podotherapeuten krijgen vaak vragen over wandelschoenen; waar moet ik op letten bij het kopen...

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.