Podotherapeutische zolen

Veel klachten kunnen wij verhelpen door het beïnvloeden van de voetstand en looppatroon met behulp van podotherapeutische zolen. Andere benamingen die vaak worden gebruikt zijn steunzolen of inlay's. 

Foot-vision podotherapie werkt met de nieuwste techniek op het gebied van het aanmeten en maken van podotherapeutische zolen. Middels een 3D voetscanner wordt een scan van de voet gemaakt. Het grote voordeel ten opzichte van de traditionele blauwdruk is dat bij een driedimensionale voetscan ook de hoogte van de voetboog berekend wordt. Nog een voordeel van de voetscan is dat de podotherapeut de voet in belaste situatie gecorrigeerd kan scannen. Met behulp van speciale software wordt een op maat gemaakte zool gemodelleerd, welke vervolgens met een freesmachine wordt vervaardigd. De afwerking van de podotherapeutische zolen en het eventuele afdekken met een toplaag vindt plaats in onze werkplaats in Maasbracht.

Indien u zolen krijgt voor gebruik in werk-en veiligheidsschoenen, is het mogelijk dat deze zolen aan aanvullende eisen moeten voldoen. Klik hier voor meer informatie omtrent werk-en veiligheidszolen.

Om uw zolen in een zo goed mogelijke conditie te houden raden wij u aan om zelf regelmatig uw zolen te onderhouden. Bekijk hier onze adviezen omtrent onderhoud

Hieronder ziet u een filmpje hoe u uw steunzolen in de schoenen doet.
 

Gratis voetcheck

Gratis voetcheck Combinatie podotherapeut en fysiotherapeut Twijfelt u of wij iets voor u...

Blog - Hormonen en podotherapie

Puberteit De meest voorkomende klacht, getriggerd door hormonen bij pubers, zijn zweetvoeten....

Blog - Beenlengteverschil

Heeft u het gevoel dat u scheef staat? Dat u niet helemaal in balans staat? Ziet u dat u geen...

Blog - Wandelschoenen

Podotherapeuten krijgen vaak vragen over wandelschoenen; waar moet ik op letten bij het kopen...

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.