Werk & Arbeid

Voetklachten, maar ook klachten aan de knie, heup of rug, kunnen uw werk belemmeren. Niets zo vervelend als uw dagelijkse werkzaamheden niet meer kunnen uitvoeren. Wij proberen samen met u uw dagelijkse bezigheden in kaart te brengen en te zoeken naar een oplossing voor uw klacht(en). Iedere werksituatie is anders, iedere werkomgeving is anders. Een aangepaste zool voor in de veiligheidsschoen in de fabriek zal uiteraard niet hetzelfde zijn als die voor in een hakkenschoen van een stewardess. Wij zien u graag zo snel mogelijk weer pijnvrij kunnen werken. U blij, werkgever blij!

Wist u dat:

  • Meer dan 8% van al het ziekteverzuim gerelateerd is aan voetklachten?
  • Een zieke werknemer per dag gemiddeld € 124,- kost?
  • Veel werknemers hun klachten niet uitspreken, maar wel minder productief zijn door hun klachten?
  • Een verkeerde stand van de voeten tot tal van problemen kan leiden, zoals peesontstekingen, enkelklachten, knieklachten en pijn in de heup en rug?
  • Het totale bewegingsapparaat (rug, heup, knie en voet) in bepaalde leeftijdscategorieën (55 tot 64 jaar) tot wel 34% van het totale ziekteverzuim leidt?

Bent u werkgever? In overleg is het tevens mogelijk om een voetcheck bij uw bedrijf te plannen. Indien nodig kunnen er ter plekke steunzolen aangemeten worden.

Veiligheidsschoenen

Omtrent het gebruik van steunzolen in veiligheidsschoenen gelden specifieke eisen in verband met de certificering van de schoen. Deze eisen verschillen per schoenmerk. Wij volgen de ontwikkelingen rondom dit onderwerp op de voet en passen onze podotherapeutische zolen hier op aan.

Het kan namelijk voorkomen dat u zelf inlegzolen in de veiligheidsschoenen geplaatst hebt. Hiermee vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier, met alle risico’s voor de werkgever en werknemer. Sinds 2011 is de norm EN-ISO 20345 gewijzigd. Gecertificeerde veiligheidsschoenen die onder deze norm gekeurd worden, moeten voldoen aan enkele basisvereisten zoals een beschermende neus, bovenmateriaal van kroetleder (of een vergelijkbaar synthetisch materiaal) en een voering. Tevens bepaalt deze norm dat de aansprakelijkheid van de producent van gecertificeerde veiligheidsschoenen vervalt, zodra de drager gebruikmaakt van eigen inlegzolen. Het risico is dan voor de werkgever en de werknemer. Let op, dit geldt ook als de veiligheidsschoen zelf is gecertificeerd en de inlegzool is voorgeschreven door een gediplomeerd podotherapeut. Het gaat namelijk om de combinatie van beiden die gezamenlijk gecertificeerd moet zijn.

EMMA Safety Footwear geeft ons de mogelijkheid om gebruik te maken van de EMMA HYDRO-TEC® ORTHO COVER om zo, gezamenlijk met een EMMA veiligheidsschoen, toch een gecertificeerde oplossing aan te kunnen bieden. Als deze materialen gebruikt worden conform de door EMMA vastgestelde richtlijnen en in combinatie met een EMMA veiligheidsschoen, blijft de schoen zijn certificering behouden en voldoet de schoen aan de strengste Europese veiligheidsnormen EN-ISO 20345:2011.

ELTEN heeft een productiewijze gemaakt waarmee de certificering van de veiligheidsschoenen behouden blijft (EN-ISO 20345:2011). Hierbij wordt er gewerkt met een speciaal blok en afdek gemaakt voor Elten.

BATA heeft een productiewijze gemaakt waarmee de certificering van de veiligheidsschoenen behouden blijft (EN-ISO 20345:2011). Hierbij wordt er gewerkt met een speciaal blok en afdek gemaakt voor Bata.

SECOSOL
De firma Matthias Hartmann Orthopedie en Sport GmbH uit Duitsland heeft een concept ontwikkeld dat een oplossing biedt voor de juiste certificering voor een tiental verschillende werkschoenmerken. Het Secosol concept is getest en gecertificeerd en voldoet aan de eisen van DGUV regel 112-191 EN-ISO 20345:2011.
Voor een overzicht van gecertificeerde merken klikt u hier.


4ALLBRANDS
Neskrid heeft een uitgebreid assortiment confectieschoenen waaronder een special line die oplossingen biedt voor specifieke branches. Deze zijn gecertificeerd volgens de geldende EN-ISO normering. Voor de steunzolen heeft Neskrid een samenstelling van freesblok en afdek ontwikkeld met behoud van certificering.

Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen moeten comfortabel zijn, hier worden immers vele uren op gelopen. Om de juiste schoen voor uw voeten met de vereiste normeringen te vinden werken wij samen met Van den Boom Schoenen. Zij zijn expert op gebied van veiligheidsschoenen en als groothandel zijnde hebben ze een zeer compleet assortiment veiligheidsschoenen in huis.

Semi-orthopedische aanpassingen aan veiligheidsschoenen

Met DG Schoentechniek en Orthopedie Limburg hebben wij tevens partners in huis om ook (semi-) orthopedische aanpassingen aan veiligheidsschoenen te laten maken met instandhouding van de certificering.

Gratis voetcheck

Gratis voetcheck Combinatie podotherapeut en fysiotherapeut Twijfelt u of wij iets voor u...

Blog - Hormonen en podotherapie

Puberteit De meest voorkomende klacht, getriggerd door hormonen bij pubers, zijn zweetvoeten....

Blog - Beenlengteverschil

Heeft u het gevoel dat u scheef staat? Dat u niet helemaal in balans staat? Ziet u dat u geen...

Blog - Wandelschoenen

Podotherapeuten krijgen vaak vragen over wandelschoenen; waar moet ik op letten bij het kopen...

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.