Sportcompressiekousen

Sporters hebben vaak te maken met blessures. Het dragen van sportcompressiekousen helpt om diverse klachten en blessures aan de onderbenen te voorkomen. Ook treedt er sneller herstel op na sport. Als er blessures aanwezig zijn, zal het dragen van sportcompressiekousen in de meeste gevallen zorgen voor een sneller herstel. 

Een sportcompressiekous bevordert de doorbloeding naar de spieren, waardoor zuurfstof sneller bij de spieren komt. Ook wordt de bloeddoorstroming bevorderd vanuit het haarvatennetwerk naar het hart, hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Daarnaast geven sportcompressiekousen stabiliteit aan de kuitspieren en verminderen de shockbelasting waardoor spierschade wordt verminderd. De Herzog compressiekousen werken dus zowel preventief als helend. 

De Herzorg compressiekousen hebben een drukafnemend verloop van enkel tot knie. Een sportcompressiekous kan pas echt zijn werk doen wanneer deze goed aansluit. Onze podotherapeuten maken er maatwerk van en meten de enkels en onderbenen op om te verzekeren dat de Herzog compressiekousen optimaal aansluiten.

Zo worden Herzorg compressiekousen aangetrokken:

Gratis voetcheck

Gratis voetcheck Combinatie podotherapeut en fysiotherapeut Twijfelt u of wij iets voor u...

Blog - Hormonen en podotherapie

Puberteit De meest voorkomende klacht, getriggerd door hormonen bij pubers, zijn zweetvoeten....

Blog - Beenlengteverschil

Heeft u het gevoel dat u scheef staat? Dat u niet helemaal in balans staat? Ziet u dat u geen...

Blog - Wandelschoenen

Podotherapeuten krijgen vaak vragen over wandelschoenen; waar moet ik op letten bij het kopen...

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.