Onderzijde

 • Sesamoïditis

  Ontsteking van de sesamoiden in de voet, die gelokaliseerd zijn onder het gewricht van de grote teen. Sesamoïditis komt vooral voor bij jonge mensen die hun (voor)voeten zwaar belasten, bij een afwijkende voetstand en/of bij een hol voettype.
 • Voorvoetklachten

  Voorvoetklachten, oftewel metatarsalgie, is een verzamelnaam voor pijnklachten in de voorvoet. Oorzaken van pijn in de voorvoet kan komen door een overbelast kapsel, eeltvorming, likdoorns (eksteroog), marsfractuur (breuk), morbus Kohler II, enzovoorts. Veel (oudere) mensen hebben het gevoel dat ze op “botjes lopen”, dit kan het gevolg zijn van een afnemend vetpolster dat onder de gewrichtjes van de voorvoet zit.
 • Mortonse neuralgie

  Mortonse neuralgie is een beknelling van de zenuw(en) tussen de middenvoetsbeentjes. Hierdoor kan er een doof/tintelend gevoel ontstaan in de voorvoet, met soms uitstralende pijn naar de tenen en/of enkel. In de meeste gevallen spelen schoenen in relatie tot de voetstand een belangrijke rol in het optreden van (pijn)klachten.
 • Morbus Ledderhose

  Bij de ziekte van Ledderhose zijn er verdikkingen aanwezig in de peesplaat aan de onderzijde van de voet. Deze verdikkingen kunnen op den duur steeds groter worden of zich verplaatsen. De verdikking kunnen voor pijnklachten zorgen tijdens de belasting van de voet of wanneer er druk op de verdikkingen komt.
 • Hielspoor / fasciopathie / fasciïtis plantaris

  Bij forse belastingen of een foutieve voetstand kan de peesplaat overbelast raken (fasciopathie) en uiteindelijk resulteren in een peesplaatontsteking (fasciïtis plantaris). Bij een te grote trekkracht van de peesplaat aan het hielbeen kan er een  verkalking van het bot ontstaan, wat resulteert in een puntig uitstekel (hielspoor).

 • Morbus Sever

  De ziekte van Sever Schinz is een irritatie van de groeischijf van het hielbeen bij kinderen, met name jongens, (vaak) tussen de 7 en 12 jaar. Doordat de groeischijven dan nog niet volledig uitgehard zijn kan door een te hoge belasting (bijv. sport) deze groeischijf geïrriteerd of ontstoken raken.

Gratis voetcheck

Gratis voetcheck Combinatie podotherapeut en fysiotherapeut Twijfelt u of wij iets voor u...

Blog - Hormonen en podotherapie

Puberteit De meest voorkomende klacht, getriggerd door hormonen bij pubers, zijn zweetvoeten....

Blog - Beenlengteverschil

Heeft u het gevoel dat u scheef staat? Dat u niet helemaal in balans staat? Ziet u dat u geen...

Blog - Wandelschoenen

Podotherapeuten krijgen vaak vragen over wandelschoenen; waar moet ik op letten bij het kopen...

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.