Nieuws

Blog - Carnaval

Pijnvrij hossen tijdens carnaval?!

Jaarlijks zien wij mensen waarbij tijdens of na carnaval voetklachten ontstaan. Dit komt veelal door verkeerd schoeisel. De meest voorkomende voetklachten zijn pijn onder de bal van de voet, een doof gevoel, tintelingen en/of uitstralende pijn in de voorvoet en tenen, pijn aan de binnenkant van de voet, doordat de voet te veel naar binnen staat. Soms ontstaan hierdoor ook knieklachten, deze klachten bevinden zich meestal aan de binnenzijde van knie. De oorzaak hiervan kan zijn dat de voet te veel naar binnen staat, hierdoor draait het onderbeen naar binnen en kan er te veel druk aan de binnenzijde van de knie ontstaan.

Goede schoenen!

Belangrijk is een goed passende schoen, die een stevige loopzool heeft en het buigpunt op het breedste gedeelte van de voet heeft. Daarom is ons advies; draag niet het oudste en afgetrapte paar schoenen dat nog in de kast staat en kies bewust voor een stevige (wandel)schoen.
Een doof gevoel in de voeten en tenen kan komen door niet goed passend schoeisel, echter kan dit ook te maken hebben met een standsafwijking van de voeten.

Podotherapeutische zolen

De meeste klachten waarbij de standsafwijking van de voeten de oorzaak is, zijn te verminderen of te verhelpen met podotherapeutische zolen (steunzolen). Blijf niet onnodig met voetklachten lopen.

Afspraak

Pijnvrij de polonaise in? Maak nu nog een afspraak op een van onze locaties! Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0475-430481 of vul het contactformulier in op onze website.

Maak snel een afspraak, zodat de aangemeten zolen ingelopen kunnen worden voor het carnaval losbarst!

Wij wensen iedereen een sjoëne vastelaovend!

Blog - Carnaval

Pijnvrij hossen tijdens carnaval?! Jaarlijks zien wij mensen waarbij tijdens of na carnaval...

Gratis voetencheck

Combinatie podotherapeut en fysiotherapeut. Twijfelt u of wij iets voor u kunnen betekenen?...

Hielpijn

Klachten aan de hiel komen wij dagelijks tegen in de praktijk....

Blessures

Sporten is naast gezond ook leuk! Maar last van uw voet, enkel of knie? Onze podotherapeuten...

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.